Читалня на открито за малките ученици отваря врати в СУ „Димитър Талев”

С нови придобивки за учениците ще започне новата учебна година в СУ „Димитър Талев” в Добрич, съобщи за Добрич онлайн директорът Весела Панчева.

Читалня на открито за малките ученици отваря врати в СУ „Димитър Талев”

За най-малките ученици от 1 до 4 клас, а и за тези от прогимназията, врати отваря Читалня на открито.



Тя е разположена в двора на в училището и е красива и цветна. Панчева сподели, че Читалнята на открито е нещо, което ръководството отдавна е искало да направи, но се реализира сега благодарение на проект „Играя, развивам се, забавлявам се“, който е за стимулиране на четенето.

„Успяхме със средства и на бюджета на училището да направим един кът, който е по-различен, в който децата ще сядат до маси в люлки, за да се отпуснат и да четат, да релаксират и да обсъждат прочетеното - посочи директорът. - Да се водят разговори за книги, за герои, за качества, за ценности”.

Целта е чрез един непринуден подход педагозите да успеят да накарат децата да заобичат още повече книгите. Да се опитват да провокират интереса си към любима книга, да станат по-грамотни, по-четящи.

Другата придобивка на СУ „Димитър Талев” е Кабинет по обществени науки. Той е модерен и атрактивен и е изграден по проект на младите архитекти семейство Милица и Асен Петрови.

За тях Весела Панчева разказа, че вече за поредна, четвърта година даряват на училището архитектурните си решения и дизайнерски предложения. „Това е едно много менторско, спомоществователско деяние, което е чест за двама млади българи, които са решили да живеят в нашата страна и правят това за децата на Добрич”, коментира директорът

Кабинетът по обществени науки ще е за предметните области География и история, Психология, Етика, Философия. Неговото откриване ще е малко по-късно, тъй като има довършителни работи.

Стартът на новата учебна година в СУ „Димитър Талев” ще бъде даден утре от 9 часа. Първокласниците са 66, а учениците - 666.