Мило тържество и чисто нови класни стаи за първолаците в СУ „Любен Каравелов“ (+СНИМКИ)

С мило тържество днес бяха посрещнати първокласниците на СУ „Любен Каравелов“ в Добрич. Гости на празника по повод откриването на новата учебна година бяха финансовият зам.-кмет Елка Димова, общинският съветник Георги Друмев и Албена Златева – председател на Училищното настоятелство.

Мило тържество и чисто нови класни стаи за първолаците в СУ „Любен Каравелов“ (+СНИМКИ)

Празникът започна с издигането на трибагреника на Република България. Музикална програма към всички присъстващи изпълниха талантливи възпитаници на учебното заведение. 






Поздравителен адрес от името на кмета на Добрич Йордан Йорданов прочете и поднесе зам.-кметът Елка Димова. С адреса кметът отправя послание към първокласниците: „Предстоят ви нови хоризонти, които ще ви отворят вратите към света и ще ви подготвят за бъдещето, за да се превърнете в достойни и силни личности. Ползотворна и успешна нова учебна година!“




С мили думи специално към първолаците се обърна и директорът на СУ „Любен Каравелов“ Светла Иванова: „Скъпи деца, днешният ден е специален за вас, защото той показва, че вече сте пораснали. Не се разделяйте с детското в себе си. Напротив, пазете го колкото може по-дълго. Пожелавам ви да се забавлявате и да учите, забавлявайки се. Първите стъпки са определящи и много важни в живота на всеки от вас“. 

Към всички присъстващи – ученици, родители, учители, тя отправи посланието: „Предстои ни да направим много заедно и аз разчитам на всеки един от вас. Хубаво училище се създава трудно. Но добрите неща се случват когато ги пожелаят много хора. Успешна нова учебна година!“. 


По стар обичай Светла Иванова ливна менче с вода и би първият училищен звънец. Прага на СУ „Любен Каравелов“ прекрачиха 48 първолаци в две паралелки. Посрещнаха ги обновени класни стаи с чисто нови мебели и приветливи и изпълнени с много любов учители.