С модерни образователни практики и променена среда отвори врати ОУ „Стефан Караджа“

С модерни образователни практики и с промени в средата, дело на общите усилия на педагози, родители и дарители, днес отвори врати ОУ „Стефан Караджа“ в Добрич.

С модерни образователни практики и променена среда отвори врати ОУ „Стефан Караджа“

Гост на празника бе директорът на дирекция „Хуманитарни дейности“ в Общината Дияна Борисова. Тя прочете и връчи поздравителен адрес от името на кмета Йордан Йорданов. Музикален поздрав към първокласниците и децата от Подготвителната целодневна група отправиха талантливи възпитаници на училището. 




Приветствие към присъстващите отправи директорът на ОУ „Стефан Караджа“ Анжела Панчева. „Целта ни е обучението в класните стаи да не е изолирано от действителността, а да отразява по-добре света – каза тя. – Той се променя и ние ще отговорим адекватно. Вярваме, че учениците ни в бъдеще ще са готови да се реализират в условията на икономиката на знанието. Креативността и интердисциплинарното мислене са нещата, от които се нуждае днес светът. Това е тайната, която ще допринесе за успеха на нашите възпитаници“. 

Директорът разказа за придобивките в учебното заведение – обновена занималня на Подготвителната целодневна група, напълно ново отопление на първия етаж в основната сграда, освежени класни стаи и ограда, нова визия на физкултурния салон.  


Панчева се обърна с „Добре дошли“ към първокласниците. Сподели, че ОУ „Стефан Караджа“ отваря за тях врати, за да ги направи грамотни, знаещи и можещи. Тук ще срещнете приятели за цял живот и ще подадете ръка на своите първи учители, допълни тя. 


На учениците директорът пожела да запазят емоцията и позитивизма си от първия учебен ден и през следващите дни и в края на учебната година да се поздравят с добри резултати. 

Анжела Панчева благодари за взаимодействието между родители и учители, дарили средства, време и усилия, за да направят училището по-уютно и топло, така че децата да даряват с ентусиазъм и желание своите сили в овладяване на знанията.