С тържествени ритуали започна новата учебна година в училищата в Генерал Тошево

Новата учебна 2018/ 2019 учебна година беше открита с тържествени ритуали в 6-те общински училища и ПГЗ „Тодор Рачински” в Генерал Тошево.

С тържествени ритуали започна новата учебна година в училищата в Генерал Тошево

На церемониите присъстваха кметът на Общината Валентин Димитров, неговите заместници, служители в Общинска администрация, кметове на населени места, дейци на образованието и много граждани.

Както традицията повелява, откриването на учебната година започна с издигане на националния трибагреник под звуците на химна на Република България. Музикална програма и празнични слова посрещнаха учениците, а първият звънец пред входа на всяко училище официално даде старт на уроците и домашните.

Валентин Димитров бе гост на откриването на учебната година в ОУ “Йордан Йовков” в село Спасово. В словото си пред учениците той изтъкна значението на образованието за всяка успяваща нация и изрази сигурност, че под покрива на училището всеки ученик ще открие и развие своите таланти.

Кметът поздрави и първокласниците в село Спасово, които през тази година са 9 на брой. На кратко тържество в първата си класна стая първолаците получиха поздравления от по-големите учениците в учебното заведение и бяха зарадвани с по една книжка като подарък от Община Генерал Тошево.