Каварна става център на българския и румънския спортен бридж

На 22 и 23 септември Каварна ще бъде домакин на първия международен двойков бридж турнир „Каварна 2018“.

Каварна става център на българския и румънския спортен бридж

Крайморският град ще събере над 80 майстори на бриджа. Специални гости ще бъдат ръководителите на Румънската бридж федерация-президента Раду Градинариу и изпълнителният директор Мариус Джорджеску,както и ръководителите на бриджа в град Констанца.



Всички участващи двойки ще се състезават в две предварителни квалификационни сесии, в които ще се определят участниците във финалите „А“ и „Б“ и ще бъдат излъчени победителите.

Престижният бридж форум ще бъде открит от кмета на Община Каварна и ще започне в събота (22 септември) от 13 часа в залите на хотелски комплекс „Каварна“, а финалите ще бъдат на същото място в неделя (23 септември) от 10.00 часа.

Награждаването на призьорите ще бъде веднага след завършването им – около 14 часа.

По време на турнира те ще бъдат наградени лично от президента на Румънската бридж федерация състезателите от представителния отбор на България, състезаващ се с името „Албена“ -Драганка Георгиева,Стефан Георгиев/Добрич/,Калин Караиванов и Илко Попов/Варна/-спечелили преди 2 седмици открития отборен турнир на най престижния бридж фестивал в Румъния-„Мамая 2018“.

Домакините са осигурили безплатен вход за събитието и канят всички любители на спорта от областта, града и страната да се насладят на изявите на бридж майсторите от България и Румъния през последните дни на лятото, които метеоролозите обещават да бъдат слънчеви и топли.