По нови проекти по програма „Еразъм+“ започва работа СУ „Св. Климент Охридски“

Реализацията на два нови проекта по програма „Еразъм+“ стартира в училището по изкуства СУ „Свети Климент Охридски“ в Добрич.

По нови проекти по програма „Еразъм+“ започва работа СУ „Св. Климент Охридски“

Първият е „Развиване на уменията на 21 век чрез проучване на културното наследство“. Той е насочен към учениците от 6 до 8 клас, които в рамките на две години ще работят със своите приятели от Холандия, Чехия и Испания. Съвместно ще изграждат и усъвършенстват умения като сътрудничество, критично мислене и решаване на проблеми, инициативност, ефективна комуникация, дигитални компетентности. Това ще се осъществява чрез включване в дейности, насочени към изследване на културното наследство и национална идентичност в контекста на принадлежността ни към европейското семейство. 18 ученици и 6 учители, работещи в съвместните екипи, ще участват в международните срещи по проекта, първата от които в Испания през ноември.




Интерес представлява и вторият проект, в който СУ „Св. Климент Охридски“ е партньор, а бенефициент е училище от Финландия. В рамките на проекта през май 2019 година учител по музика от финландското училище ще бъде на посещение у нас. В течение на една седмица той ще посещава уроци по музика, както и такива по различните музикални инструменти, пеене, хореография с цел изследване на методиката на работа в профилираните паралелки. Ще му бъде предоставена възможност и да изнесе няколко урока, в които да запознае нашите ученици с фолклора на Финландия и да разучат съвместно финландски песни. 

Както Добрич онлайн писа, тази есен стартира и проектът “Силните и слаби страни на медиите“. Неговата основна цел е да изгради комфортна образователна и възпитателна среда, която да насърчава и мотивира учениците и чрез постоянна работа да създава гаранции, че обучавани в училището придобиват нагласата, знанията и уменията, които са им необходими, за да успеят в реализацията си. 

В СУ "Свети Климент Охридски" продължават дейностите по два проекта по програма "Еразъм+" - „Digital and media literacy for sustainable life learning” и ”Съдържателно-езиковото интегрирано обучение – един модерен подход“. Предстои финалното отчитане на проекта „School Radio Waves“.