Жена заплашвала бившата си свекърва с нож, че ще я убие, настанена е в психиатрия

Психично болна жена с инициали М. О. Ж. е настанена за задължително лечение в Държавната психиатрична болница в Карвуна, след като два пъти заплашила с нож майката на бившия си мъж, с когото съжителствата на семейни начала.

Жена заплашвала бившата си свекърва с нож, че ще я убие, настанена е в психиатрия

Решението е на Каварненския районен съд по искане на Районната прокуратура след сигнал от брата на мъжа, с когото съжителствала.

Конкретен повод за подаване на сигнала било поведението на жената на 19 август т. г. Около 22.30 часа М. О. отишла до дома на бившата си свекърва и другия й син и търсила бившия си мъж Д. Двамата и обяснили, че е в чужбина. Тя си заминала, но се върнала след десет минути с нож в ръцете и  се заканила, че ще ги убие.

Три дни преди това, около 3 часа след полунощ, отново посетила дома на бившата си свекърва, която била сама. И тогава носела нож и търсила Д. За този инцидент не бил подаден сигнал от заплашваната жена, тъй като нямала мобилен телефон.

Относно инцидентите М. О. отказвала да дава сведения. При проверката от полицейски служител било установено, че е замислена и гледа в една точка.

Според експертиза, М. О. страда от параноидна шизофрения, възбудно-параноиден синдром и в момента е в обострено състояние. От материалите по преписката било установено, че психичното й заболяване се проявило след раждане на детето й преди една година. Тогава била и настанена в Центъра за психично здраве в Добрич.  

Според решението на Районния съд в Каварна болната жена е настанена в лечебното заведение в за срок от 2 месеца.

Снимката е илюстративна