Над 20 състезатели мериха сили в турнира по конен спорт в село Селце

За шеста поредна година на празника на село Селце се проведе турнир по конен спорт. Стотици жители и гости на каварненското село се стекоха на стадиона, за да се насладят на красивия спорт.

Над 20 състезатели мериха сили в турнира по конен спорт в село Селце



Турнирът бе открит от кмета на Каварна Нина Ставрева. "За мен е изключителна чест, че имам възможността да открия за шеста поредна година състезанието по конен спорт, което вече се превърна в традиция за село Селце", заяви тя.


Събитието се  провежда в памет на един от най-известните деятели и треньори по конен спорт в Добричка област – Злати Митков.


Тази година изключително голям наплив имаме от участници в категорията деца, което е много важно, защото ако не влизат нови състезатели, спортът ни е обречен, заяви Галин Славов съдия на турнира.

Над 20 участници от четири области в България мериха сили в шест паркура, в един от които участваха деца на 5 и 6-годишна възраст.

Един от най-младите състезатели бе Аврора Чернева от Варна. Това е 20-ото състезание за 11-годишното момиче. То се състезава с български спортен кон на име Моли. Сподели, че конете и конният спорт са всичко за нея.

Източник: kavarnadnes.com