Община Добричка ще кандидатства с проектни предложения за подобряване на инфраструктурата в 11 села

На провело се днес заседание на Добрички общински съвет, съветниците дадоха съгласието си община Добричка да кандидатства с проектни предложения № BG06RDNP001 - 19.098 МИГ Добричка по подмярка 19.2 – 7.2 „Инвестиции в създаването, подобряването или разширяването на всички видове малка по мащаби инфраструктура”в 11 села в общината.

Община Добричка ще кандидатства с проектни предложения за подобряване на инфраструктурата в 11 села

Дейностите, които са предвидени на територията на селата Козлодуйци, Паскалево и Лясково са рехабилитация на улица „Осма”, с. Козлодуйци и улица „Тридесета” , в с. Паскалево, доставка и монтаж на професионално кухненско оборудване и обзавеждане в ДСП с. Паскалево, което обслужва населението в околностите на селото и доставка и монтаж на детски съоръжения в двора на детската градина в село Лясково и соларно осветление.



В селата Стефаново, Одърци и Плачи дол ще бъдат рехабилитирани улиците „Дванадесета”, в с. Стефаново и „Трета” – в Одърци, предвижда се доставка и монтаж на детски съоръжения в парковото пространство на село Плачи дол и доставка и монтаж на термопомпени бойлери за топла вода в детска градина и общностен център в село Стефаново .

Дейностите в селата Бенковски, Воднянци и Фелдфебел Денково са рехабилитация на част от улица „Втора” във Фелдфебел Денково, част от улица „Трета” в с. Бенковски и част от улица „Трета” в с. Воднянци, доставка и монтаж на спортни принадлежности  - фитнес и стрийт уреди в парковото пространство на  с. Фелдфебел Денково и с. Бенковски и осигуряване на заетост на двама човека.

В Дончево ще бъде рехабилитирана част от улица „Втора”, предвижда се още доставка и монтаж на професионално кухненско оборудване и обзавеждане в ДСП и доставка и монтаж на спортни принадлежности – фитнес и стрийт уреди. В с. Драганово е предвидено поставянето на детски съоръжения и соларно осветление.