МИГ Добричка обявява процедура за прием на проектни предложения по подмярка 19.2-7.2. свомр

Допустими кандидати за подмярка 19.2-7.2. „Инвестиции в създаването, подобряването или разширяването на всички видове малка по мащаби инфраструктура“ са Община Добричка, юридически лица с нестопанска цел - за дейности, свързани със социалната инфраструктура и културния живот, читалища - за дейности, свързани с културния живот.

МИГ Добричка обявява процедура за прием на проектни предложения по подмярка 19.2-7.2. свомр

Категориите разходи допустими за финансиране са следните:



1. Реконструкция, рехабилитация, изграждане, обновяване, ремонт и/или реставрация на сгради и/или помещения и/или друга недвижима собственост съгласно допустимите за подпомагане дейности , които са:
а) разходи, свързани с прякото изпълнение на строително-монтажните работи;
б) непредвидени разходи в размер до 5 на сто от стойността на одобрените разходи по буква „а“;

2. За закупуване на специализирани транспортни средства, включително превозни средства за целите на инвестицията, мобилни обекти, оборудване и обзавеждане до пазарната им стойност, включително чрез финансов лизинг, съгласно допустимите за подпомагане дейности;

3. За придобиване на компютърен софтуер, патентни и авторски права, лицензи, регистрация на търговски марки, до пазарната им 

4. Свързани с проекта, в това число разходи за хонорари за архитекти, инженери и консултанти, консултации за икономическа и екологична устойчивост на проекта.

Първият период на прием е с начална дата 28.09.2018г. и краен срок за подаване на проектни предложения 17:00 часа на 04.11.2018г.

Втори прием на проектни предложения по настоящата процедура ще бъде обявен само при наличие на неусвоен  финансов  ресурс след приключване на първия прием по  подмярката.

Бюджетът на приема е 850 000 лв. 

Минималният размер на безвъзмездната финансова помощ е 10 000 лв., а максималният – 391 000 лв. 

100% от общия размер на допустимите за финансово подпомагане разходи за проекти, които след извършване на инвестицията не генерират нетни приходи.

Критерии за оценка на проектите и тяхната тежест:

Проектните предложения, преминали успешно етапа на административно съответствие и допустимост се оценяват в съответствие със следните критерии за подбор:

Критетии за оценка и точки

Проектът включва инвестиции в социална инфраструктура или води до предоставяне на социални услуги- 15 точки

Проектът допринася за задържане на подлежащите на задължително образование деца в училище и/ или за подобряване качеството на учебния процес - 10 точки

Проектът включва изграждане на площадки за игра и/ или набавяне на спортни принадлежности за подобряване двигателната активност на децата и младежите. - 10 точки

под "Площадка за игра" по смисъла на СВОМР се разбира обществено достъпна открита или закрита площ, предназначена за индивидуални или групови игри, с подходящи за целта устройства, настилка и съоръжения за игра в зависимост от определената възрастова група на ползвателите.“

Проектът предвижда изграждане и /или реконструкция на детски площадки, зелени площи и/или осветление - 5 точки

Проектът предлага инвестиции за две или повече населени места с: 

- общо население до 500 жители - 10 точки

- общо население над 500 жители - 15 точки

Проектът допринася за ограничаване на измененията на климата и/или осигурява защита при бедствия и авари - 10 точки

Проектът въвежда иновативни технологии и/ или предлага иновативен подход за решение на местни проблеми- 10 точки

В изпълнението на проекта се създава заетост за местни безработни лица или за представители на уязвими групи - 20 точки

Проектът е представен от неправителствена организация или читалище - 5 точки

Общ брой точки: 100

Проектите, получили по-малко от 30 точки, се отхвърлят

Подробна информация и документите за кандидатстване са достъпни в ИСУН на адрес https://eumis2020.government.bg, на електронната страница на МИГ Добричка: http://www.mig-dobrichka.org и в офиса на МИГ Добричка, на адрес с. Бранище, ул. „Първа“ №19 а. 

Проектните предложения от кандидати за подпомагане по подмярка 19.2-7.2. от Стратегията за ВОМР се подават електронно в ИСУН в рамките на срока, определен в обявата и в процедурата за прием на проектни предложения. Интернет адресът на модула за електронно кандидатстване на ИСУН 2020 е: http://eumis2020.government.bg/, където е налично и ръководство за работа със системата.