Известни спортисти и клубове дариха за онлайн търг в подкрепа на лечението на Митко Стоев от Оброчище

Благотворителен онлайн търг в подкрепа на лечението на Димитър Стоев от село Оброчище организира Марияна Върбанова – журналист във вестник „Балчик”.

Известни спортисти и клубове дариха за онлайн търг в подкрепа на лечението на Митко Стоев от Оброчище

След злополука преди четири години 32-годишният Митко е с прегънат вратен прешлен и наранен гръбначен мозък. Парализиран е от кръста надолу. Шансът за възстановяване след операция за присаждане на стволови клетки е повече от 90%.



Митко има оферта от кипърска болница с определена сума за лечението 60 000 евро, непосилни за семейството.

Благотворителният онлайн търг ще се проведе във Фейсбук (ТУК). В него ще бъдат разиграни предмети на известни спортисти и спортни клубове.

Благодетели на Димитър Стоев станаха националните състезатели по висок скок Мирела Демирева и Тихомир Иванов, футболните клубове "Динамо" (Москва) и "Черноморец" (Балчик), националният шампион по шах Момчил Николов и ловно-стрелковият комплекс "Адмирал" (Балчик).

Онлайн търгът ще започне тази вечер и ще продължи до 27 октомври. В благотворителната инициатива може да се наддава за:

- Състезателен номер с автограф на Тихомир Иванов от Световното първенство в Бирмингам през 2018 г., на което се класира на девето място,

- Състезателен номер на Мирела Демирева от Европейското първенство в Амстердам през 2016 г., на което спечели сребърен медал,

- Фланелка на футболния клуб "Черноморец", Балчик, с автографи,

- Вратарска фланелка на футболния клуб "Динамо", Москва, с автографи,

- Комплект за игра на шах и табла от националния шампион по шах Момчил Николов,

- Състезателна фланелка на турнира Admiral Challenge 2018 от ловно-стрелкови комплекс "Адмирал" (Балчик).

Очаква се с дарения да се включат и други спортни благодетели.

В благотворителния търг може да наддавате (ТУК):

В помощ на лечението на Димитър Стоев има няколко кампании. Благотворително се събират пластмасови капачки в Община Балчик. Средства за подпомагане лечението на Димитър Стоев се набират и с кампанията "Да изправим Митко на крака" чрез онлайн платформата "HelpKarma".

Дарителската банкова сметка за лечението на Димитър Стоев: IBAN: BG 67 UNCR 7000 1522 2630 29 BIC: UNCR BGSF - Dimitar Stoyanov Stoev Unicredit Bulbank, Balchik.