ДоброжЪнци отново в действие! Респект!

Попи и Малчо са двете магаренца в добричкия зоопарк. Попи е англичанка, а Малчо - местна звезда. Двамата са много мили, общителни и непретенциозни.

ДоброжЪнци отново в действие! Респект!

Обитават скромен навес между барачката на понитата и заслона на бизоните.





Скромният навес обаче вече е в окаяно състояние и всеки момент покривът му ще рухне. Общината е кандидатствала с проект за финансиране на мащабни ремонтни дейности по сградите на зоопарка, който все още чака одобрение. А Попи и Малчо не могат да чакат под открито небе.

Този уикенд на помощ се притекоха Доброжънците от сдружение "Екодобруджа". Те дариха част от необходимите материали и със собствени сили спретнаха нов покрив на дългоухите любимци на децата. 

В работата участваха проектантът на зоопарка арх. Красимир Пампоров, инж. Георги Стефанов и екологът и настоящ директор на ЦЗПЖ Християн Христов. За по-малко от два дни старият покрив беше демонтиран, изгради се нова покривна конструкция и ново покритие.

 


Сдружение "Екодобруджа" е нестопанска организация, занимаваща се с възпитание на еколологично мислене и създаваща и популяризираща природосъобразни идеи за живот.