Представиха дългоочаквания том с детски творби на Дора Габе

Началото на литературните празници, в чест на 130 години от рождението на Дора Габе, бе поставено на 1 октомври в Дом-паметник „Йордан Йовков“ в Добрич.

Представиха дългоочаквания том с детски творби на Дора Габе

Представен бе дългоочаквания том с детски творби на поетесата, поредна книга от Библиотека „Музеи на български писатели“ на издателство „Славена“ - Варна. 


Гости бяха Наско Якимов - управител на „Славена“ и литературният критик от гр. Пазарджик Никола Иванов - съставител и автор на предговорите на цялата Библиотека. 

Никола Иванов сподели, че макар и писано преди десетилетия, творчеството на Дора Габе не губи своята актуалност във времето, а напротив - става все по-необходимо за родители и педагози при възпитанието на децата. Преобладаващо детската публика искрено се вълнуваше и живо участваше в събитието. 

Учениците от СУ „Димитър Талев“ в Добрич демонстрираха добри познания върху детската поезия на Дора Габе. Заедно със своите учители те изрецитираха колективно няколко стихотворения от поетесата. 

Ценната за всекиго книга „Стихотворения и разкази за деца“ от Дора Габе може да бъде закупена от Дом-паметник „Йордан Йовков“, където може да бъдат намерени и другите книги от Библиотека „Музеи на български писатели“, представящи творчеството на Петко Славейков, Йордан Йовков, Пейо Яворов и Димчо Дебелянов.