Бенжи: Чрез новата си песен призовавам хората да не бъдат материалисти и да потърсят път в душевното

Албен Бехадинов - Бенжи от творческия колектив „Близкия Изход“ с нова песен „Минимално максимално“.

Бенжи: Чрез новата си песен призовавам хората да не бъдат материалисти и да потърсят път в душевното

„С песента представям себе си като личност пред обществото и моя мироглед. Като отговорен изпълнител искам да оставя нещо истински важно за хората, а именно да ги сблъскам с реалността. Нима ще се примирим да живеем по този начин, без да се опитаме да опознаем себе си и качествата, които притежаваме, без да се изправим срещу заобикалящата ни истина, ще позволим ли да хвърлят прах в очите ни? За мен е важно душевното да преобладава над материалното, за да не се поражда егоизъм. Ако има хора, които искат да намерят светлината в себе си, първо трябва да опознаят мрака, който я обгръща“, казва Бенжи.



Клипът е заснет на няколко места. Кадрите от строежа са в село Тюленово. Останалите две локации са Халите в Добрич и нощен клуб отново в нашия град.

Строежът в клипа показва разрухата. Природата намира живот в тази разруха. С това искам да покажа, че не трябва да бъдем материални, споделя Бенжи.

Изпълнителят е решил в клипа на „Минимално максимално“ да вкара няколко елемента – земя, огън и вятър. Надява се това да е достигнало до хората, които го гледат.

Текстът и музиката са изцяло на твореца. Всеки може да го тълкува по различен начин. Зависи как човек отвори своите очи и уши, казва той.


Росен Великов с псевдоним R.V, който също е част от „Близкия Изход“, стои зад камерата на музикалния проект. Миксът и обработката са дело на Бате Пешо от софийското студио Бъстър. 

Бенжи споделя, че монтажът на песента му е отнел около седмица. Записът става бързо. Заставаш зад микрофона, записваш, правиш дубали и накрая се избира най-доброто, допълва той. 

За финал изпълнителят от творческия колектив призовава да ценим времето, което имаме. Безспирно да градим, за да се превърнем в това, което искаме.

Припомняме, че „Близкия Изход“ е творчески колектив от млади и целеустремени хора, които се стремят чрез своето творчество да накарат слушателите да се замислят за ценните неща от живота. 

Марио Иванов - F.T.L.O.J, Росен Великов - R.V, Даниел Д. Димов – LakAien, Жанета Жекова и Валери Иванов  - Jokera са останалата част от „Близкия изход“.