Започва възстановяване на асфалта по натоварени улици в Добрич

Следващата седмица започва възстановяването на асфалта по натоварените улици „Димитър Ковачев“, ул. Бойчо Огнянов“, „Никола Петков“ и ул. „Каменица“. Това стана ясно на извънредното заседание на Общински съвет.

Започва възстановяване на асфалта по натоварени улици в Добрич

По ЛОТ 2 имаме за рехабилитиация 45,06 км, от които в момента са изпълнени приблизително 25 км, заяви инж. Живко Неделев, ръководител на проекта за водния цикъл. По негови думи приблизително 54% от ЛОТ 2 са изпълнени.



За ЛОТ 3 инж. Живко Неделев коментира, че от 29,08 км приблизително са реализирани 23 км, което означава, че около 75,5% от проекта са реализирани. 

По негови думи срокът за изпълнение на двата договора са до юни, 2019 година. Това е срокът, до който трябва да бъде завършено всичко, включително асфалтовите настилки и тротоарите, коментира инж. Живко Неделев. 

Около 30 улици в града вече са пуснати в експлоатация и абонтите получават вода от новата водопроводна мрежа, каза ръководитела на проекта за водния цикъл в Добрич.

Там, където се работи по проекта за воден цикъл, е строителен обект. Знам, че има много купчини чакъл, пясък, складирани тръби и това затруднява гражданите, каза той. Инж. Живко Неделев коментира, че няма как да се получат нещата, ако не се случат всички тези строителни дейности.

Той сподели, че е наясно с това, че има проблеми, пропадания на насипи и необезопасени изкопи. Инж. Живко Неделев увери, че ежедневно се работи по тези проблеми.