Края на месеца ще решат дали да подпомогнат финансово лицата, на чиито близки бяха засегнати надгробните знаци

В края на месец октомври, на редовна сесия, ще обсъдят внесената от Йордан Йорданов, кмет на Община град Добрич, докладната зписка за финансово подпомагане на лицата, изградили трайни надгробни знаци на своите близки, които бяха засегнати при вандалската проява в гробищния парк на град Добрич на 6 септември.

Края на месеца ще решат дали да подпомогнат финансово лицата, на чиито близки бяха засегнати надгробните знаци

Решението взеха днес общинските съветници на извънредното заседание.


Припомняме, че предложението е Община град Добрич да подпомогне финансово лицата на обща стойност до 2500 лв. при следните условия и размери:

- за лек ремонт /изправяне/ на надгробен знак – до 40 лв.  - за основен ремонт (изработка на нов) надгробен знак –  до 200 лв.

Сумата ще се осигури от Резерва за непредвидени и неотложни разходи до размера на фактически изплатени суми, но не повече от 2 500 лева.

Общинският съвет ще гласува на 4 октомври на извънредна сесия във връзка с проблемите с водоснабдяването в Добрич.

Общият брой на нарушените надгробни знаци е 30 броя. Същите са диференцирани в две групи - двадесет и два броя надгробни знаци, които са само отлепени от бетонната основа, върху която са поставени и които могат да бъдат ремонтирани и да се възстанови техният първоначален вид и осем броя надгробни знаци, които са изцяло разрушени, поради което не е възможно да бъдат ремонтирани и възобновени,  необходимо е същите да бъдат подменени.  След направено проучване и анализ, необходимите финансови средства по ремонтите и подмяната на елементите на надгробните знаци ще възлязат на обща стойност до 2500 лв.