Добрички производители участваха в международния био фестивал „Дарове на природата”

След големия успех в края на месец август 2018 г. на първото издание на Международния био фестивал „Дарове на природата”, организиран от Сдружение „Черноморски център за развитие” , Добрич и Сдружение „Маре Нострум”, Румъния, в партньорство с Добрички Панаир АД в периода 04-05 октомври се проведе издание на фестивала в Централния МОЛ „ТОМИС”.

Добрички производители участваха в международния био фестивал „Дарове на природата”

На фестивала в Констанца се срещнаха производители на биопродукти от Северна и Южна Добруджа, членове на  новосъздадената Румъно - Българска органична предприемаческа мрежа. 



 



Гостите на фестивала имаха възможност да дегустират Добруджански мед с дъх на билки, произведен от сем. Димитрови от Добрич; вино с вкус на малини и череши на фирма „Дионисий”, Добрич, плодови сокове от ЗП „Коев”, зеленчуци от био полето на Александър Великов, пъдпъдъчи яйца от Снежанка Добрева. Румънските членове на мрежата се представиха с био козметика, декорации от водорасли, лешници и плодове. По време на семинарната част на фестивала гости и участници проявиха особен интерес към изградената по проекта онлайн триезична платформа, която свързва производители и потребители в он-лайн базар,бизнес и търсещи работа в трудова борса,  както и дава информация за предстоящи събития и обучения, промени в законодателството и полезни съвети за новостартиращи фирми. По време на втория ден на фестивала ученици от училищата на гр. Констанца се включиха в кратка викторина за екологичното земеделие и биопроизводство. Фестивалът „Дарове на природата” предизвика и широк медиен интерес. Интервюта с участниците във фестивала и Добричките производители бяха излъчени по Националната телевизия „Антена”.

Пред новоизградената Румъно-Българска органична предприемаческа мрежа стоят много нови предизвикателства, сред които са участия в международни органични панаири, обучения и събития.