Добрич се включи в Световния ден на ходенето

Добричлии се присъединиха към инициативата на Българска асоциация „Спорт за всички”, която се провежда съвместно с Министерството на младежта и спорта за 26-а поредна година в цялата страна.

Добрич се включи в Световния ден на ходенето



Световният ден на ходенето е една от най-масовите спортни прояви от календара на Международната асоциация „Спорт за всички”. Тя има за цел да популяризира здравословния начин на живот чрез практикуване на най-лесно достъпната и естествена физическа активност, а именно ходенето. 


„Ходенето е най-важното нещо за здравословния начин на живот, то е по-добро от силовите кратки тренировки, заяви зам.-кметът „Хуманитарни дейности” Емилия Баева. „Радвам се, че сте тук и че ще можем заедно да обиколим тези писти. Целта  не е да има победители, целта е да покажем, че разбираме, че ходенето е здраве”, допълни тя.


В Добрич проявата се организира от община Добрич, дирекция „Хуманитарни дейности” и Общинско предприятие „Спортни имоти”,  в нея се включиха ученици, учители , треньори, представители на спортни клубове и граждани. Те направиха 3 обиколки на лекоатлетическата  залата , съпроводени от  треньорите Силвия Петрова и Милен Петров .


Всички състезатели имаха възможността да участват в томбола  с награди –топки, ракети за бадминтон, ракети за тенис на маса, тениски, стиски , въжета за скачане и спортни раници. 


След приключване на маршрута бяха изтеглени и наградени печелившите в томболата.