ЧСУ „Леонардо да Винчи“ се включва в Европейската седмица на програмирането

С две публични събития иновативното частно училище „Леонардо да Винчи“ ще се включи в Европейската седмица на програмирането 2018.

ЧСУ „Леонардо да Винчи“ се включва в Европейската седмица на програмирането

Те се организират от сдружение "Черноморски център за развитие", съвместно с учебното заведение и детски клуб "Леонардо да Винчи". Проявите са за деца и ученици от 6 до 16 години и са насочени към първи стъпки в програмирането и усвояването на дигитални умения.


Първото събитие е утре от 13 до 17 часа и е за най-малките – деца от 6 до 9 години, и техните родители. Те ще имат възможността да участват в STEM обучение чрез игра "Да програмираме докато играем футбол". В играта  чрез следване на определен алгоритъм всеки от отборите ще се предвижва до противниковата врата и ще отбелязва точки.

Програмиране със Scratch за деца - състезание за създаване на игра на тема "Футбол" със Scratch, е събитието, насочено за ученици на възраст от 11 до 16 години, които имат основни умения за работа с компютър. То ще се проведе на 13 октомври от 9 до 17 часа.

Победителите в игрите ще имат възможност да участват в безплатен курс по програмиране, организиран от ЧСУ "Леонардо да Винчи".