Ученици на благотворителния концерт за Нелиса и Емо: Нека не чакаме световен ден, за да бъдем добри

Благотворителен концерт на надеждата и доброто, организиран в подкрепа на Нелиса Михайлова и Емо Ангелов от Добрич, които пострадаха при катастрофа, се проведе тази вечер в СУ „П. Р. Славейков”, училището, в което учи момичето.


Ученици на благотворителния концерт за Нелиса и Емо: Нека не чакаме световен ден, за да бъдем добри

Над 400 възпитаници на учебното заведение дойдоха на откритата спортна площадка, за да заявят своята съпричастност и надежда за скорошното оздравяване на двамата младежи. На входа на училището бе поставена кутия, в която се набират средства за лечението на Нелиса и Емо.



Концертът започна с песента „Ако си дал” на Емил Димитров. Водещи бяха съучениците на Нелиса Сълзина, Александра и Виктор.

„Добре дошли на днешния благотворителен концерт, посветен на надеждата и доброто. Онова добро, което идва от сърцата ни. Което помага на света да оцелее, за което си струва да кажем: „Предай нататък”, приветства присъстващите Сълзина.

„Ако искаме можем да намерим добро навсякъде. Ако не го намираме, можем да го направим. Няма непреодолими препятствия – каза Виктор. - Изпрати хубавата мисъл и не мисли за нейния път. Пусни я. Тя ще иде, ще обиколи света и ще се върне при теб. Идва момент, в който осъзнаваш, че времето е ценно, здравето е важно, а това, което наистина има значение, е да обичаш и да бъдеш щастлив. Останалото са подробности”.

„Днес нашата мисъл е за Нелиса и Емо. За наши приятели, които се нуждаят от подкрепа – сподели Александра. - Нека не чакаме световен ден, за да бъдем добри. Празник, за да обичаме. Загуба, за да признаем чувствата си. Светът вероятно ще е далеч по-поносим, ако се обичаме и сме по-добри. Всеки ден”.

За Добрич онлайн Сълзина сподели, че организират концерта първо, защото са връстници на Нелина и са от едно училище. „Ние сме приятели и сме свързани, съпричастни сме към тяхната трагедия. Искаме да помогнем, защото не знаем какво може да се случи с нас”, каза момичето.

„Всеки заслужава втори шанс”, категоричен бе Виктор. А Александра допълни: „Всичко е съпричастност”.






В концерта бяха представени песни, танци и скечове. Освен таланти от СУ „П. Р. Славейков” се изявиха и две момичета, бивши възпитанички на училището.