Мярка „подписка“ за младеж от Каварна, извършил кражба на нищожна стойност

Състав на Окръжен съд - Добрич уважи молбата на 19-годишния С. Х. и измени наложената му от Районен съд - Каварна мярка за неотклонение „задържане под стража” в „подписка“.

Мярка „подписка“ за младеж от Каварна, извършил кражба на нищожна стойност

Младежът е привлечен като обвиняем за кражба, извършена на 4 октомври т. г. от частен дом в Каварна, откъдето са били задигнати бутилка мускатова ракия, буркан мариновани краставички и ръчен часовник. Окръжният съд намери, че към настоящия момент действително е налице обосновано подозрение за съпричастност на обвиняемия към повдигнатото му обвинение, но това подозрение не е в необходимата и достатъчна степен, за да обоснове нуждата той да търпи най-тежката мярка за неотклонение.


Съдебният състав счете, че не е налице опасност младежът да повлияе или попречи на разследването, тъй като по-голямата част от процесуално-следствените действия вече са извършени. По делото липсват данни 19-годишният да се е укривал, отбелязва още съдът. Нещо повече той е съдействал на разследващите органи. Неминуемо трябва да се отчете и фактът, че повдигнато обвинение има за предмет вещи с очевидно нищожна стойност, коментира съдът. 

Определението на Окръжен съд - Добрич е окончателно.