Добри практики при оценката на индивидуалните потребности на деца и ученици споделиха в семинар

Домакин на информационен семинар на тема „Оценка на индивидуалните потребности на деца и ученици от екипа за подкрепа на личностното развитие на детето/ ученика“ бе днес Регионалният център за подкрепа на процеса на приобщаващото образование в Добрич.

Добри практики при оценката на индивидуалните потребности на деца и ученици споделиха в семинар

Това съобщи Ралица Янушева – психолог и координатор на сектор „Методическа дейност, оценка и насочване за допълнителна подкрепа за личностно развитие“ в РЦПППО.


Участници в семинара бяха ресурсни учители, логопеди и психолози от детски градини и училища от областта.

Водещите Юлияна Минева – ресурсен учител, Станка Жекова – психолог, и Петранка Добрева – логопед запознаха, присъстващите с организацията и провеждането на оценката на индивидуалните потребности на децата и учениците, взаимодействието и екипността на участниците в процеса.

В хода на семинара бяха обменени добри практики и опит в изготвянето на Карта за оценка на образователните потребности на деца и ученици със специални образователни потребности.

На информационния семинар присъства и представител от Регионално управление на образованието - старши експерт по приобщаващо образование Димитринка Великова.

С този първи за учебната година информационен семинар започва поредица от обучения, семинари и квалификация на педагогическите специалисти във връзка с приобщаващото образование и допълнителната подкрепа за личностно развитие на децата и учениците.