149 000 лева са предвидени за зимното поддържане и снегопочистване в община Тервел

С информация за подготовката на Община Тервел за зимното поддържане на общинската пътна мрежа и улиците в населените места през зимния сезон 2018-2019 г. ще се запознае на предстоящото си заседание Общинският съвет.

149 000 лева са предвидени за зимното поддържане и снегопочистване в община Тервел

От нея става ясно, че Общината поддържа и стопанисва общо 75.98 километра общински пътища, в т. ч. и участъци, преминаващи през населените места. 



За зимното поддържане и снегопочистване на транспортната мрежа е обявена обществена поръчка, до изтичане на срока й е подадена една оферта - от „Пътно поддържане“ АД, Добрич. Очаква се до края на октомври да има сключен договор с изпълнител. Максималната стойност на договора е 149 000 лева с ДДС, които ще бъдат изплатени на два транша – през октомври и януари. 

Снегопочистването ще се извършва приоритетно в районите и директните трасета на Медицинския център и Филиала на Центъра за спешна медицинска помощ, районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението“, на места, където има пациенти за транспортиране на хемодиализа, на участъци с опасност от снеговалявания, централната улица „Хан Аспарух“, на участъци, по които се транспортират ученици и работници, на събирателни улици и подходи към учебни заведения, детски градини и социални заведения. 

Училищата и детските градини на територията на община Тервел са подготвени за зимния сезон, става ясно от информацията. Осигурени са необходимите горива, при спиране на основната система за отопление е осигурена алтернативна. Осигурено е и медицинско обслужване. 

Създадена е организация за снабдяване със стоки и услуги от първа необходимост на населението при усложнена зимна обстановка.