Ученици и педагози демонстрираха действия по време на пожар

Комплексно показно занятие на тема „Пожар“ за изпълнение на плана за защита при бедствия на пребиващите в образователните институции се проведе днес в обединено училище „Добри Войников“ в село Победа.

Ученици и педагози демонстрираха действия по време на пожар

На занятието присъстваха кметът на Община Добричка инж. Тошко Петков, представители на Регионалноно управление на образованието, районна служба “Пожарна безопасност и защита на населението“-Добрич, директори на общинските училища и детски градини, кметовете на село Победа и село Котленци. 




На занятието учениците упражниха действия при пожар, потушаване на последвал пожар и оказване на първа медицинска помощ. 

След подаден сигнал за бедствие „Пожар“ директорът  на училището Галина Тошкова взе решение  за евакуация. Извеждането на учениците стана организирано и под ръководството на учителите, без да се допуска паника. Всеки учител докладва, че са изведени всички. На пострадалите беше оказана първа помощ. На мястото пристигна пожарен автомобил на районна служба “Пожарна безопасност и защита на населението“. Пожарникарите направиха демонстрации с участието на учениците как се действа с част от специализираното оборудване.