Ученици от СУ "Св. Кл. Охридски" се изявиха в концерт в подкрепа на Нелиса и Емо

Една обща кауза обедини ученици и учители от училището по изкуства СУ „Свети Климент Охридски” в Добрич на една сцена, съобщават от ръководството му.

Ученици от СУ "Св. Кл. Охридски" се изявиха в концерт в подкрепа на Нелиса и Емо

Идеята и организацията започнаха от четири единадесетокласнички, които се обединиха в подкрепа на пострадалите в катастрофата на бул. „Русия“ Нелиса Михайлова и Емо Ангелов. Заедно Михаела, Теодора, Татяна и Марина от 11 клас организираха концерт, който имаше за цел както да помогне на двамата младежи, така и да апелира всички присъстващи да бъдат по-внимателни на пътя.

Участие в концерта взеха редица талантливи деца от училището с ръководители Н. Манев, А. Кулева, М. Евгениева, Б. Капитанов, М. Димитрова, Д. Димитров, М. Пеева, Г. Гешева, Г. Павлова. Директорът Петя Георгиева прие идеята и помогна за реализацията й. Гергана Димитрова – преподавател по хореография, също оказа голяма помощ на момичетата в подготовката на събитието.

Средствата от концерта бяха предадени на родителите на пострадалите младежи.

Учениците призоваха: „Бъдете внимателни на пътя!“ чрез покани за събитието, изработени от самите тях.

От СУ „Св. Климент Охридски” припомнят, че малко след катастрофата ученици и учители организираха кампания за набиране на средства в подкрепа на възстановяването на двамата младежи, които също бяха предадени на родителите им.