Майките на деца с увреждания в Добрич също излизат на протест с искане на оставката на Симеонов

Майките на деца с увреждания от Добрич, участници в инициативата „Палатков лагер. Системата ни/ ги убива“, се присъединяват към националния протест, който днес се проведе в страната.

Майките на деца с увреждания в Добрич също излизат на протест с искане на оставката на Симеонов

С него се иска оставката на вицепремиера Валери Симеонов, който по телевизия СКАТ ги нарече „група кресливи жени“, които използват „уж болните си деца“.



Мирният протест на майките от Добрич започва утре от 11 до 12 часа пред сградата на Областна администрация. Той ще е безсрочен, там ще сме всеки ден докато вицепремиерът подаде оставка, каза за Добрич онлайн една от организаторите – Стела Илиева. 

„Аз съм категорична за това, което казах и на предния протест – това правителство шикалкави и се чуди какво да прави, така че реформите в социалната сфера, които ние искаме, да не се случат - категорична е Стела. – Все ни обвиняват, че сме платени, че сме от една или друга политическа сила, само и само да се приберем и да спрем да протестираме. Но няма да спрем“.

Майката от Добрич изрази възмущение, че Валери Симеонов дори не е компетентен, „защото той не прави разлика между болно и увредено дете“.