Еврошампионката Даяна Димитрова от Добрич навърши пълнолетие в “Пратер”-а

Шампионката на Европа по вдигане на тежести за девойки – Даяна Димитрова от СКВТ “Добрич”, отпразнува своя 18-и рожден ден във Виена.

Еврошампионката Даяна Димитрова от Добрич навърши пълнолетие в “Пратер”-а

Нашата съгражданка триумфира на приключилото в Полша първенство на Стария континент до 20 години в кат. до 48 кг. В град Замошч тя постигна двубой от 164 кг, като в отделните движения се справи с щанга с тежести от 72 кг и 92 кг.


Националката се отправи към столицата на Австрия непосредствено след надпреварата в балтийската държава. Част от празника на талантливата добруджанка, който бе преди ден, премина в едно от емблематичните за Виена места – парк “Пратер”. В него се намира увеселителният парк „Вурстелпратер“, създаден преди 250 години и където може да се види един от най-известните символи на града - Виенското колело.

Посещението в западноевропейската държава е подарък за Даяна за рождения й ден от ръководството на СКВТ “Добрич”. На място тя ще се срещне и с част от спонсорите си, някои от които са с български корен и от доста години живеят в Австрия. Златната медалистка я очакват още куп подаръци, които тя ще получи след прибирането си в Добрич.