Дисципът пак поряза добруджанци

На мушката на Дисциплинарната комисия към БФС отново попадна ФК “Добруджа”.

Дисципът пак поряза добруджанци

Функционерите от футболната централа считат, че поведението на феновете на отбора не кореспондира с правилата и нормите за държание по време на официални срещи. Казаното се отнася за последния домакински двубой от Втора лига срещу “Арда”, загубен на стадион “Дружба” с 0:2.



В тази връзка добричкият клуб ще понесе наказание по две точки от Дисциплинарния правилник. Заради нерегламентирано използване на димки от привържениците на “жълто-зелените”, на клуба е наложена имуществена санкция в размер на 75 лева. Глобата за второто провинение на запалянковците е “оценена” на 250 лева и е заради пренебрегване на забраната за използване на бомбички.

Феновете на футбола от Кърджали, които бяха пропътували разстоянието до Добрич и се брояха на пръстите на двете ръце, също не бяха пожалени от членовете на дисципа. Те “заработиха” глоба за клуба си от 75 лева, която е отново за използване на димки.

Подобно наказание не е прецедент за ФК „Добруджа”, като глоби от този вид бяха наложени след срещата от V кръг в Балчик срещу „Черноморец”. Тогава секторът за гости на стадиона в Белия град бе пред запалване, а пиротехника озари нощното небе.

След тежката есенна програма до момента, в събота “жълто-зелените” гостуват на “Ботев” /Гълъбово/, в мач от XII кръг. Домакините са осми във временното подреждане с 14 точки, а добричлии се намират под чертата и по-точно на предпоследното 15-о място с актив от 8 точки.