Диян Божилов: Заедно с футболистите трябва да обърнем негативната тенденция

Разговаряме със старши треньора на ФК „Добруджа” Диян Божилов в навечерието на предстоящата среща от XII кръг във Втора лига с „Ботев” /Гълъбово/. Наставникът сподели очакванията си за гостуването на терена на съперника и настроението в отбора.

Диян Божилов: Заедно с футболистите трябва да обърнем негативната тенденция

- Г-н Божилов, как премина подготовката за предстоящото важно гостуване на отбора?



- Всеки един мач било то на собствен или чужд терен е важен за тима, още повече, че липсата на достатъчен точков актив под една или друга форма тежи. Иначе подготовката през седмицата за предстоящия двубой премина по график и тренировъчната програма в общи линии не е много по-различна от тази, на която сме залагали за другите есенни мачове. С момчетата наблюдавахме видеозаписи с изяви на съперника, който е добре организиран отбор и разчита доста на домакинските срещи.

- Ясна ли е вече групата за двубоя и кои футболисти няма да пътуват за Гълъбово?

- В групата се завръща Кристиян Петков, който известно време лекуваше травма. От сметките отпада вратарят Димитър Илиев, който е наказан, както и Явор Колев. Бранителят вече тренира със съотборниците си, но не искаме да избързваме със завръщането му на терена. Ще го използвам, когато се чувства готов, като той може да е много полезен с опита си, пък било то и за едно полувреме.

- Какво не достига на тима, за да печели точки не само у дома?

- Основната ни слабост е, че нямаме реализатор, който да материализира усилията на отбора в атакуващ план. Смея да твърдя, че създаваме достатъчно заплахи и положения пред съперниковите врати и при гостуванията, но ни убягва точният завършващ удар. Трябва да се стремим първи да вкараме гол навън, за да поставим под напрежение съперника и да дебнем за втори, трети шанс и т.н. Срещу „Ботев” /Г/ се надявам именно на такъв развой и достигане до положителен резултат. Казвам това, защото силите на отборите в групата са изравнени, което е видно и от резултатите до момента.  

- Липсата на победи отразява ли се върху мотивацията и настроението сред състезателите? Дори се заговори, че на треньорският щаб е даден кредит на доверие от ръководството.

- Никой от ръководството не ми е поставял ултиматум, както и да ме информира за някакъв кредит на доверие. Казал съм на футболистите, че не трябва да излизат на терена с паднал гард и без самочувствие, защото сме равностойни на повечето тимове. Ние сме хората, които трябва да направим така, че да излезем от това положение и с победи да обърнем негативната тенденция.

 

Снимка: https://www.sportal.bg/