Преминал през младежката Шампионска лига картотекира “Септември”

В Тервел днес е дербито на кръга в Североизточна трета лига срещу “Ботев” /Нови пазар/.

Преминал през младежката Шампионска лига картотекира “Септември”

Вратар, участвал в младежката Шампионска лига по футбол на Европа, е на път да картотекира в редиците си “Септември” /Тервел/. Неговото име е Емил Господинов и е защитавал екипа на “Лудогорец” /Разград/ в груповата фаза на турнира. Очаква се младият страж, който доскоро бе част от дублиращия състав на “орлите”, да направи официален дебют за тервелчани в днешното дерби на Североизточна трета лига срещу лидера в класирането “Ботев” /Нови пазар/. Двубоят ще се проведе в Тервел и е с начало 14,00 ч. В “Септември”, родения в Добрич вратар, ще застане рамо до рамо на терена с бившия си съотборник в младежката формация на “Лудогорец” – нападателят Мартин Кирилов.



Старши треньорът на тервелчани Валентин Пейчев обяви, че с привличането на талантливият страж ще окомплектова боеспособен състав, който е в състояние да се бори за челните места в III дивизия. С победа срещу “Ботев” /Н. пазар/, в която не се съмнявам, ще засилим допълнително интригата за призовите позиции в групата и ще се доближим до върха, изрази убедеността си наставникът. Новопазарци, водени от преминалия и през “Добруджа” Радостин Димов /Легендата/, са първи във временното подреждане с 20 точки. “Септември” заема 6-ото място с 16 пункта.

Програма за срещите от X кръг в Североизточна трета лига - 27.10 /събота/, 14,00 ч.: Септември - Ботев /Н. пазар/, Светкавица - Тополи; 28.10 /неделя/, 14,00 ч.: Устрем /Д/ - Суворово, Волов /Шн/ - Калиакра, Локомотив /Рс/ - Хитрино и Кубрат - Бенковски.