Димитрина Германова спечели Гран При и покани за два международни фестивала в Лос Анджелис и Латвия

Поредно високо отличие завоюва Димитрина Германова от Студио за поп-рок певци „Сарандев“ при Младежки център - Добрич с вокален педагог Елена Карабельова.

Димитрина Германова спечели Гран При и покани за два международни фестивала в Лос Анджелис и Латвия

Димитрина Германова се завърна от столицата с най-голямата награда на Международния фестивал „Кръстопът на музите“ – Гран При. Форумът е с конкурсен характер и обхваща три направления - музика, танц и лирика. Участниците са многобройни  - солисти, вокални и танцови групи, фолклорни ансамбли от страната и чужбина. 



Международното жури в номинация „Поп и джаз пеене“ с председател Хайгашод Агасян бе изключително впечатлено от талантливата добричлийка и оцени представянето й като най-доброто в тазгодишното 14-то издание на фестивала. Това е голяма чест за Димитрина, като се има предвид факта, че в регламента на фестивала изрично е упоменато: „Гран При на целия фестивал се присъжда при специално решение на журито“. Радостната новина Димитрина научи на Гала концерта, в който тя бе участник. 

Гала концертът и награждаването се проведоха в 11 зала на НДК, кино „Люмиер“. Димитрина получи грамота, приз, специален плакет, както и покани за два международни фестивала - Световен шампионат за изпълнителски изкуства - WCOP 2019 в Холивуд, Лос Анджелис, САЩ и The International Festival Riga Symphony, Рига, Латвия.

Международният фестивал „Кръстопът на музите“ - София се провежда под патронажа на Министерството на културата, с подкрепата на Българско национално радио, Съюза на българските писатели и Съюза на българските композитори. Организатори са НЧ „Св. Св. Кирил и Методий - 1924“ и Арт компания „Нови звезди“.