Първокласници научиха повече за Черно море и обитателите му

Първокласници научиха повече за Черно море и обитателите му
Учениците от I б клас от СУ „Св. Климент Охридски” се включиха в презентацията „Черно море и неговите обитатели”, дело на Детски отдел на библиотеката при народно читалище „Йордан Йовков – 1870 година”.


Децата с интерес научиха, че 31 октомври е Ден на Черно море, запознаха се с неговите обитатели от животинския свят и получиха информация за това как замърсяването от човешката дейност им влияе в негативна посока. Специално място в презентацията бе отделено и за това как всеки от нас може да допринесе за чистотата на морските води и крайбрежните ивици.

В края на презентацията малчуганите изработиха две пана, изобразяващи морското дъно и обитателите му, като едното от тях подариха за спомен на екипа на библиотеката към читалището.

Презентацията „Черно море и неговите обитатели” не е първата съвместна проява на читалище „Йордан Йовков” и СУ „Св. Климент Охридски”. Ученици от учебното заведение редовно са част от проявите, които читалището организира, и с удоволствие пристъпват прага му при всяко следващо посещение.


Коментирай

Споделете в социалните мрежи:

Google+