Дванадесетокласници от СУ „Д.Талев“ се включиха в инициативата „Мениджър за един ден“

“Мениджър за един ден” е една от най - значимите инициативи на JA Bulgaria, чиято цел е да даде възможност на младите хора за ранно кариерно ориентиране и придобиване на ценни умения за бъдещия им професионален път, а на фирмите домакини - възможност да покажат своята отговорност към развитието на потенциала на младите хора на България.

Дванадесетокласници от СУ „Д.Талев“  се включиха в инициативата „Мениджър за един ден“

Днес група ученици от 12-а клас от СУ „Димитър Талев“, профил „Хардуерни и софтуерни науки“ бяха в Софтуерна фирма „Тонеган“ ООД. В началото на работния ден те се срещнаха и разговаряха с нейния управител – Димитър Антонов, който запозна учениците  с 28–годишната история  на  фирмата, от нейното създаване през далечната 1990 година от четирима IT специалисти с предприемчиво мислене.



Господин Антонов представи пред учениците основния предмет на дейност на фирмата - проектиране, разработване, внедряване и поддръжка на бизнес софтуер,  а също и  с търговската насоченост и мениджърския възглед за развитието на фирмата, с нейните основни търговски партньори – „Microsoft – silverpartner“  и „Actoon“.  


Постепенно през годините „Тонеган“ създава свои представителства  в София, Варна, В.Търново, Русе, Плевен, Бургас, Пловдив, чиито екипи се ангажират освен с продажба, внедряване и поддръжка на ПП „Тонеган“.


През 2001 година в  „Тонеган“ ООД e внедрена и сертифицирана за съответствие с ISO 9001:2000 „Система за управление на качеството“.

Дванадесетокласниците се запознаха с основните продукти, които е разработила и внедрила през годините фирмата „ТОНЕГАН  ERP“ - Система за управление на бизнеса от клас ERP и „ТЕРЕЗА“ - Система за управление на човешките ресурси.


Галин Гешев – водещ програмист във „Тонеган“ и част от персонала на фирмата представиха пред учениците основните операции и технологични процеси при разработване и подддържане на програмните продукти.


Към момента клиенти на „ТОНЕГАН“ са фирми и компании в областта на Хранително вкусовата промишленост, Текстилната и обувна промишленост, Селското стопанство,  Туризъм, Транспорт,  Образование, Здравееопазване, Комунални услути.

В края на деня учениците  – „Бъдещи  IT специалисти “,  споделиха своите впечатления от преживяното, зареждайки себе си и всички останали с положителна енергия.