Ако Общината има правен интерес, да поиска да бъде конституирана като страна по делото за добив на газ

Община град Добрич да се запознае детайлно с документацията по административно дело 1060/ 2018 г. по описа на Административен съд – Варна и ако юристите й приемат, че е налице правен интерес, да поискат тя да бъде конституирана като страна по делото.

Ако Общината има правен интерес, да поиска да бъде конституирана като страна по делото за добив на газ

Това предложи общинският съветник от ПП ГЕРБ Зорница Михайлова по време на изслужването в зала на инж. Иванка Казакова от инициативен комитет „За чиста България“, съобщават от Секретариата на Общинския съвет. Казакова е един от тримата граждани, конституирани като заинтересовани страни по делото. 


То е образувано по жалба на „Русгеоком БГ“ ЕАД против решение по оценка за въздействието върху околната среда № ВА-1/2018 г. от 01.02.2018 г. на директора на РИОСВ – Варна, с което не е одобрено осъществяването на инвестиционно предложение за разработване и усвояване на находище „Спасово“ в блок „Добрич“, включващо четири участъка: „Рогозина“, „Чернооково“, „Калина“ и „Рогозина изток“ за проучване и добив на природен газ.

Зорница Михайлова подчерта, че за конституиране на Община Добрич като заинтересована страна по делото не е необходимо решение на Общински съвет, а правни и фактически действия отстрана на Общината, ако се докаже правен интерес.