Симеонова стана вицешампионка, но пропуска Балканиадата по крос кънтри

Като причина от БФЛА изтъкнаха контузията, която лекува доскоро атлетката

Симеонова стана вицешампионка, но пропуска Балканиадата по крос кънтри

Независимо че достигна до вицешампионската титла на България на проведеното в Сунгурларе първенство по крос кънтри за жени, състезателката на СКЛА “Добруджа 99” Радосвета Симеонова не бе включена в националния отбор. Изтъкнатата причина от БФЛА е, че предвид травмата, която добричлйката лекува доскоро, няма да и позволи да е пълноценна по време на Балканиадата в дисциплината. Шампионатът ще се състои на 4 ноември /събота/ в Ботошани /Румъния/.



Иначе в Сунгурларе Р. Симеонова стартира на 8 км, където се окичи със сребърен медал. Нашата съгражданка бе изпреварена единствено от Маринела Нинева – „Локомотив” /Дряново/, а трета завърши Кристина Иванова от Благоевград. Другата добруджанка, премерила сили по трасето - Теодора Златева, достигна до 10-а позиция в крайното подреждане.

Името на добричкия клуб в надпреварата на 2 км защитаваха Анджела Георгиева и Александра Бекярова, нареждайки се на 21-о и 26-о място. Петър Димов бяга на 3 км, като финишира десети. Алтен Атанасова, при старша възраст, пробяга четири обиколки. Тя се бори до последно за третата позиция, но в крайна сметка остана шеста. Брат й Денис Атанасов, ученик в Спортно училище „Г. С. Раковски”, преодоля 6 км. Той се придържаше към тройката, но не можа да издържи на високото темпо, за да завърши на 5-о място. Братята Алиджан и Алишан Али се състезаваха на 8 км при мъже под 23 г., където се класираха 9-ти и 10-ти.

Пълният състав на България за Балканиадата по крос кънтри: Девойки под 20 г. - Силвия Георгиева, Девора Аврамова, Елица Тодорова; Юноши под 20 г.: Владислав Михайлов, Боян Иванджиков, Валентин Вълканов; Девойки под 23 г.: Билсерин Сюлейман; Младежи под 23 г.: Иво Балабанов, Християн Стоянов, Георги Гергов; Жени: Маринела Нинева; Мъже: Митко Ценов, Йоло Николов и Стоян Владков.