„Калиакра” и „Суворово” се срещат в Добрич

Двубоят е от турнира за Купата на Аматьорската футболна лига

„Калиакра” и „Суворово” се срещат в Добрич

Третодивизионните „Калиакра” и „Суворово” ще спорят в сряда /31 октомври/ в Добрич в мач от зоналния етап на турнира за Купата на Аматьорската футболна лига. Срещата е насрочена за 20,00 ч. и ще се състои на игрището с изкуствена трева до стадион „Дружба”.



Победителят от сблъсъка се класира за следващия етап на националната надпревара, където ще се изправи срещу „Хитрино”. На суворовци им се налага да гостуват за втори път в рамките на три дни на терен в близост до Добрич. В неделя те се наложиха с 3:0 в Дончево срещу „Устрем”. Мачът бе от Х кръг на първенството на Североизточна трета лига, като избраниците на треньорският тандем Живко Бояджиев - Мартин Христов показаха по-добра игра и спечелиха 3-те точки. За гостите се разписаха Любомир Михалев /5`/, Никола Василев /80`/, а автогол в 86-ата мин. си отбеляза Любо Колев от домакините.

Каварненци от своя страна достигнаха до втора есенна победа, след като надделяха с минималното 1:0 в Шумен срещу „Волов”. Попадението за българското „Каляри” от дузпа в 47-ата мин. вкара Венцислав Желев. Дербито на кръга в Трета дивизия се състоя през уикенда на терена в Тервел, където „Септември” отстъпи с 0:1 на лидера в класирането „Ботев” /Нови пазар/.