Турнирът по футбол за девойки завърши с оптимизъм

На момичетата се предоставя възможност да тренират в ДЮШ на ФК “Добруджа”.

Турнирът по футбол за девойки завърши с оптимизъм

Като всяка инициатива, с която се цели да се възстанови нещо позабравено във времето, и турнирът по футбол за момичета от 1-ви до 6-ти клас в Добрич събра най-ентусиазираните и запленени от магията на великата игра девойки.



Надпреварата, преминала на едно от игрищата в СК „Простор” под мотото „Да събудим града!”, явно бе далеч от тези амбициозни очаквания, но по-важното е, че началото е поставено. На това мнение е и треньорът в ДЮШ на ФК „Добруджа” Борис Минков, който е оптимист, че поетапно ситуацията около женския футбол у нас в организационен и всякакъв друг аспект ще започне да се подобрява. В тази връзка той се е ангажирал да сформира група момичета, която да води целенасочени занимания. На тази първа сбирка в такъв формат, която при всички положения няма да е последна, се явиха 9 момичета във възрастов диапазон – 2-5 клас. Те ще тренират три пъти седмично, като на този етап ще се включват в подготвителните групи наравно с момчетата от ДЮШ на клуба. След като овладеят в достатъчна степен основните елементи от футболната игра, ще мислим за включването и участието им в първенства и турнири, е позицията на Б. Минков.

Всяко от момичетата получи като подарък футболен екип от организаторите на турнира в лицето на ФК “Добруджа”, ОС на БФС и Районното управление на образованието – Добрич.