“Калиакра” отпадна от Аматьорската лига

Каварненци отстъпиха в Добрич пред “Суворово”

“Калиакра” отпадна от Аматьорската лига

Отборът на “Калиакра” отпадна от зоналния кръг на турнира за Купата на Аматьорската футболна лига. Каварненци отстъпиха снощи на терена с изкуствена трева с 1:2 пред друг участник в Североизточна трета лига – “Суворово”.



Мачът започна двуостро, като символичните домакини имаха първи възможност да открият резултата. Секунди след началния съдийски сигнал нападател от крайморския град остана сам срещу съперниковия вратар, но пропусна. Малко след това и гостите имаха шанс да реализират, като този път стражът на каварненци бе на мястото си. Настойчивостта на българското “Каляри” се увенча с успех в 19-ата мин. Точен след хубаво извеждащо подаване и плътен шут от границата на нак. поле бе Живодар Владев, който доскоро бе картотекиран в редиците на “Добруджа”. Опитните футболисти на “Суворово” не се предадоха и в 27-ата мин. възстановиха равновесието чрез Живко Петров. Снажният нападател оформи крайното 1:2 в средата на второто полувреме. Той засече топката в близост до точката за изпълнение на дузпа след прецизен пас на играещият треньор Живко Бояджиев.

По този начин суворовци се класираха за следващата фаза на националната надпревара, където ще се изправят срещу състава на “Хитрино”.