„Чудната градина“ вече има оранжерия

Социалното предприятие на фондация „Свети Николай Чудотворец“ „Чудната градина“ вече има оранжерия, научи Добрич онлайн от председателя на организацията Мария Методиева.

„Чудната градина“ вече има оранжерия

Съоръжението, което е с площ почти 200 кв. м, е монтирано вчера.



Оранжерията е много красива, нова, просторна, сподели Методиева. Днес е започнало пренасянето на цветята в нея. Площта, която ще остане незаета от тях, ще бъде засята с лук. „Чудната градина“ вече има ток и и вода. Мария Методиева изказва сърдечна благодарност на изпълнителния директор на ВиК Тодор Гикински, тъй като пускането на водата е било безплатно за социалното предприятие. 

Съвсем скоро "ФСБ-СОД" ще поемат денонощно охраната на "Чудната градина", също безплатно. Ще бъде монтирана сензорна охранителна система, надяваме се така набезите, които са постоянни, да спрат, сподели Методиева. Тя разказа, че последното посегателство е било само преди дни, когато неизвестни са опитали да откраднат ограждаща мрежа. 

Както Добрич онлайн, писа фондация „Свети Николай Чудотворец", създател на първото в града социално предприятие „Чудната градина“, получи част от общински имот за безвъзмездно ползване за 10 години за дейността му. Решението бе взето на заседание на Общинския съвет. Теренът е с площ 3 531 квадратни метра и се намира зад „Лидл”.