“Огнеборец” е шампион на “Toshevo Cup 2018”

“Огнеборец” е шампион на “Toshevo Cup 2018”
Отборът на “Огнеборец” стана първият носител на трофея от турнира по мини-футбол.

Надпреварата, която беше организирана от Община Генерал Тошево съвместно с ФК “Спортист – 2011”, продължи повече от месец и предложи много емоции и стойностен футбол. В турнира се включиха 8 състава, бяха изиграни общо 18 двубоя.


В спора за отличието от първото издание на турнира един срещу друг излязоха отборите на “Огнеборец” и “Добруджански отряд” – без съмнение двата най-силни в надпреварата. И двата тима спечелиха по категоричен начин своите групи, а след това и полуфиналите си без да допуснат гол в тях. Срещата помежду им предложи всичко, от което един финал се нуждаеше – бърз и динамичен футбол, атрактивни изпълнения, красиви попадения, напрежение между футболисти и съдия, червени картони, но и… само един победител.


Пожарникарите се наложиха с 5:2 след като на почивката между двете полувремена изоставаха с 1:2. Отборът на “Добруджански отряд” обаче завърши мача с двама изгонени футболисти, а това сериозно наклони везните в полза на тима на “Огнеборец”, който се възползва от численото си превъзходство и завоюва златните медали.


На трето място в турнира “Toshevo Cup 2018” се класира съставът на “Скрита сила”, който в малкия финал надигра отбора на “Лестър Сити”. Момчетата от “Скрита сила” също направиха добро впечатление с игрите си по време на надпреварата и вероятно по-малкият брой резерви и ангажиментите на някои от основните футболисти лишиха тима от нещо повече в турнира. Младите футболисти на “Лестър Сити” пък спечелиха публиката със сърцатата си игра, но липсата на опит и зрялост им попречи да намерят място в Топ 3 на надпреварата. Местата от пето до осмо бяха разпределени както следва: “Реферите”, “Спортист – ветерани”, “Община Генерал Тошево” и “Флорида”.


Организаторите на турнира раздадоха и три индивидуални награди. Голмайстор на “Toshevo Cup 2018” с 13 попадения стана Росен Минев от тима на “Реферите”. За най-добър вратар беше определен Мариян Тодоров от отбора на “Лестър Сити”, а най-добър футболист на турнира е Георги Божков от шампиона “Огнеборец”.


 


Коментирай

Споделете в социалните мрежи:

Google+