Николай Милков: Всички носим вина за моментното състояние на мъжкия отбор

Председателят на УС на ФК „Добруджа 1919” отговоря на актуални въпроси около клуба

Николай Милков: Всички носим вина за моментното състояние на мъжкия отбор

- Г-н Милков, на мъжкия отбор му предстои важен мач за сезона, който ще се състои в КК Албена. Мнозина се питат, удачен ли бе моментът сега да се прави ремонт на стадион „Дружба”?



- Искам да отбележа, че този ремонт бе планиран предварително, а и никой не е очаквал, че отборът ще бъде на това място в класирането, на което е. Според специалистите, сега е удачно да стане монтирането на модерната поливна система, която е спонсорство, поето изцяло от БФС. Освен това ще се подменят и седалките във VIP сектора на стадиона, като дарението от страна на футболната централа е свързано с домакинството на Европейското първенство за девойки през 2019 година, на което България е домакин, а част от мачовете ще се състоят на стадион „Дружба”. Ако природата е благосклонна, очакванията са до края на ноември т.г. на стадиона в Добрич отново да се играят официални срещи.

- Предвиждат ли се и други подобрения по спортното съоръжение?

- Да, имаме такива идеи, но не може да се каже, че се касае за нещо мащабно. В тази връзка смятаме да кандидатстваме пред Община Добрич и по-специално към инвестиционната й програма за малки ремонти. Отнася се за козметични подобрения, с които стадион „Дружба” да придобие приветлив вид и най-вече да отговори на минималните изисквания за провеждане на мачове от европейски ранг. В случаят  - шампионата на Стария континент за девойки идната година.

- Тимът на „Добруджа” се намира на последно място във Втора лига. Готови ли сте от ръководството да вземете адекватни мерки за излизане от незавидното положение?

- На никой не му е приятно и не му се иска да вижда „Добруджа” да е в дъното на класирането във Втора лига, имайки предвид, че догодина клубът ще чества 100-годишнината си. Както обявихме в началото на сезона, целта е утвърждаване в групата. Възможно е да сме допуснали греши по отношение на селекцията, а и не само, като със сигурност вина за моментното състояние на мъжкия отбор носим всички, които сме близо до клуба – ръководство, треньори, футболисти. Вече сме коментирали въпроса с евентуална треньорска рокада, като има определен кредит на доверие, който тече. Не ми се ще да конкретизирам за колко мача или кръга се касае, но уверявам, че в УС сме дискутирали темата. Просто на този етап не искаме да нагнетяваме излишно напрежение и да изместваме фокуса.    

- Привържениците на тима също са раздвоени. Какво бихте им казали преди мача срещу „Кариана”?

- Призовавам всички, които не са безразлични към съдбата на отбора, да дойдат в събота в КК Албена и да подкрепят момчетата. Неслучайно сме определили свободен вход за зрителите. Помощта им срещу „Кариана” може да се окаже безценна и да даде други перспективи пред състава. Надеждите са, че с привличането на нови спонсори ще се стабилизираме и финансово, за да може през пролетния сезон отборът на „Добруджа” да придобие нов облик.