“Добруджа 07” допусна първа загуба след тайбрек

Добричлии отстъпиха в Дупница пред “Марек Юнион - Ивкони”

“Добруджа 07” допусна първа загуба след тайбрек

Победният ход на волейболистите на “Добруджа 07” беше спрян в Дупница от “Марек Юнион - Ивкони”. Домакините надделяха с 3:2 гейма в срещата от III кръг в Суперлигата на България.



Дупничани спечелиха отделните части с 25:17, 27:29, 25:23, 23:25 и 15:13 точки. Мачът в югозападния град премина изключително оспорвано, като домакините взеха известно психологическото предимство в първия гейм. В него те дръпнаха в резултата още след началните разигравания и запазиха предимството си до края. Избраниците на треньора Пламен Христов обаче коригираха играта си и макар и трудно достигнаха до равенство след 29:27 във втората част. Последваха нови два гейма със смяна на водачеството след 25:23, за да се стигне до тайбрек. В него състезателите на “Марек” запазиха концентрация  до последната точка и измъкнаха частта с 15:13, а с това и срещата с 3:2. Най-резултатни за добричлии в мача бяха Игор Антонюк и Велизар Чернокожев с по 23 точки.

След загубата тимът на “Добруджа 07” заема второ място във временното класиране в елита. На 10 ноември, в двубой от IV кръг, в зала “Добротица” гостува състава на “Монтана”.