Над 250 атлети от страната мерят сили в мемориал „Петър Арнаудов”

Участниците стартират в зала “Добротица” и комплекс “Простор”

Над 250 атлети от страната мерят сили в мемориал „Петър Арнаудов”

Минимум 250 състезатели от повече от 16 клуба от страната ще мерят сили в лекоатлетическия турнир в памет на бившият треньор и спортен деятел Петър Арнаудов. Началото на надпреварата ще бъде дадено днес в зала „Добротица”, където сили ще мерят участниците в скоковите и бегови дисциплини, а хвърлянията са на полигона в комплекс „Простор”.



Първите стартове са насрочени в 9,00 ч. Участие са потвърдили представители на лекоатлетически клубове от градовете Сливен, Русе, Нова Загора, Разград, Карнобат, Трявна, Бургас, Варна, Провадия, Шабла и Балчик. За това съобщи основният организатор на мемориалния турнир Галин Костадинов, който е председател и треньор в СКЛА „Добрич”, а също бивш възпитаник на Петър Арнаудов /1942-2015/. Съдействие за провеждане на мемориалното състезание оказват още от БФЛА и Община Добрич. Умения в турнира ще демонстрират момичета и момчета от 10-годишна възраст, до мъже и жени.

Призьорите във всяка от дисциплините до трето място ще получат медали, осигурени са и предметни награди. Сред участниците ще бъде достигналата до 6-о място в Младежките олимпийски игри в Буенос Айрес на тласкане на гюле – Яна Копчева от Плевен. Сребърният медалист в хвърлянето на чук от Аржентина – Валентин Андреев от СКЛА „Черно море 2005” /Балчик/, няма да излезе в сектора заради натоварената си програма и натрупаната умора през последните месеци.