„Не на високите цени на горивата!“ казаха добричлии на втори протест

Втори пореден протест срещу високите цени и недоброто качество на горивата проведоха в Добрич.

„Не на високите цени на горивата!“ казаха добричлии на втори протест



Сборният пункт отново бе пътната отсечка в близост до ПГ по техника и механотехника „М. В. Ломоносов“, известна като „Гонките“, където протестиращите се събраха със знамена и надписи, залепени на автомобилите. 



Подкрепа изразиха и мото клубове, които също присъстваха. С надути клаксони те поведоха автоколоната, за да направят обиколка в знак на протест.



И през днешния ден протестиращите изразиха своите искания – нормални цени и добро качество на горивата. 



Горивата да отговарят на цените, каквито трябва да са, и качеството да е качество. Не трябва да има гаранции, че се предлага най-качественото гориво, а всъщност да е пълно с вода и отпадъци. Нужно е да има ред и справедливост. Докога ще продължава това безобразие в България, коментира организаторът на протеста Мариян Аспарухов. 


Исканията ми са да се вземат конкретни мерки. Не може, когато цената на петрола е паднала, при нас цените да стоят едни и същи. Трябва да има контрол над големите вериги. Във всеки град цената на горивата е различна. Необходимо е да се застопорят на една и съща цена, а не всеки да прави каквото поиска, каза протестиращият Димитър Иванов.