“Добруджа” удари дъното, падна и от “Кариана”

Треньорът Диян Божилов е готов да поеме отговорност и да се оттегли

“Добруджа” удари дъното, падна и от “Кариана”

Футболният отбор на “Добруджа” се закотви твърдо на дъното във Втора лига, след като допусна загуба с 0:1 в КК "Албена" от “Кариана”. Тимът от монтанското село Ерден, който преди седмица заемаше последната позиция в класирането, надделя в добавеното време на двубоя.


Символичните домакини, които бяха подкрепяни от над 300 зрители по трибуните, вложиха желание и мотивация, но безидейното им представяне в нападение и липсата на изявен реализатор отново им изигра шега.

Действията през първото полувреме се развиваха предимно пред вратата на съперника, който разчиташе на контраатаки. При една от тях в 19-ата минута, подпомогната от грешка на състезател в жълто-зелен екип, нападател на “Кариана” нацели страничния стълб. До почивката да затруднят вратаря Бояджиев от добруджанци опитаха Кр. Петков, Граматиков и Андонов, но безрезултатно. По подобен сценариий премина и втората част, като пропуските пред вратата на гостите валяха един след друг.

Най-фрапантното положение дойде в 79-ата минута, когато бе отменен гол за добричлии. Преди да навести вратата след шут на Денис Кадир страничният съдия даде знак, че топката е била извън игралното поле. Последваха пропуски на Р. Николов и Ст. Андонов, за да се стигне до първата от трите минути добавено време, когато всички по трибуните бяха попарени. Атака по левия фланг на гостите завърши с центриране към оставения непокрит Кристиян Димитров, който отблизо провря топката в мрежата за 0:1.

След двубоя наставникът на добруджанци Диян Божилов заяви, че е готов да поеме отговорността за негативните резултати на отбора до момента и да се оттегли от треньорския пост.   

“Добруджа” игра в състав: Ив. Иванов, Н. Николаев, Д. Граматиков, Т. Колев, Г. Радев, Н. Петров /74 - Р. Николов/, Б. Беадиров /80 - Кр. Пешков/, Д. Дончев, Ян. Смирнов, Кр. Петков /70 - Д. Кадир/, Ст. Андонов.

Снимка Деспина Стоянова