Лекоатлетката Кремена Димитрова донесе два медала за „Нефтяник 2014“

Трима представители имаше Шабла в мемориал „Петър Арнаудов“

Лекоатлетката Кремена Димитрова донесе два медала за „Нефтяник 2014“

Нови два медала, този път сребърен и бронзов, заблестяха на гърдите на 10-годишната състезателка на СКЛА „Нефтяник 2014“ /Шабла/ Кремена Димитрова. Отличията тя спечели по време на първото издание на турнира „Мемориал Петър Арнаудов“ в Добрич.


Бронзовият си медал Креми заслужи в надпреварата в хвърлянето на чук. Благодарение на него тя получи лична покана да се подготвя при треньора и баща на сребърния медалист в дисциплината от Младежката олимпиада в Буенос Айрес, Валентин Андреев – Андриян Андреев. Кремена извоюва третото си място в конкуренцията на 14-годишни съпернички с 2-клограмов чук. За възрастовата група на Димитрова, стандартният уред тежи 0,4 кг.

Много оспорвано премина и състезанието в скока на дължина при момичетата (2008-2009 г.). Общо24 състезателки се надскачаха за медалите в дисциплината. По регламен те имаха право на три опита. След първите Кремена бе трета с 3,59 м, а втората във временното класиране бе с 3,87 метра. Във втория си опит, Креми скочи 3,88 м и с 1 см взе аванс в битката за среброто. При третото излизане в сектора шабленката скочи 4,06 м, но не успя да „прибере“ навреме опорния си крак и опитът не бе зачетен. Ако този опит беше регистриран като добър, Кремена грабваше златото, защото шампионката завърши с 4,00 м. Така за Кр. Димитрова остана сребърният медал, но тя регистрира поредното си лично постижение на официално състезание. От турнира „Лекоатлетите на Добрич“, който беше преди около месец, лекоатлетката е увеличила резултата си със 17 см, а има потенциал за още! Кремена участва в още една дисциплина – хвърляне на топка (1 кг) над глава. Буквално секунди, след като се върна от полигона за хвърлянията, тя се включи в състезанието, като финишира 4-та от 12 състезателки, с резултат 7,72 метра.

Александър Тодоров (10 г.) и Калоян Ялнъзов (8 г.) се отчетоха с по две четвърти места. На 60 м, в конкуренцията на 16 състезатели, Сашо завърши непосредствено след призьорите с 9,72 сек. На скок дължина, след грешка в приземяването – регистрира 3,44 м и отново финишира четвърти. В гладкото бягане на 60 м Коко остана 4-ти от 12 деца, с 10,78 сек. На скок дължина 1 см го лиши от бронзовия медал – 3,16 м, което му отреди четвърта позиция от 13 участници в дисциплината.

От името на СКЛА „Нефтяник 2014“ /Шабла/, председателят и треньор в клуба Веселин Василев благодари на Галин Костадинов за перфектната организация на първото издание на турнира.