„Калиакра” подобри успешната серия

В четвърти пореден мач каварненци не познават загубата

„Калиакра” подобри успешната серия

Футболистите на „Калиакра” достигна до трета поредна победа в първенството на Североизточна трета лига. Освен, че затвърдиха силната си серия, те се изкачиха в класирането. В мач от XI кръг каварненци надделяха с 1:0 край морето над „Локомотив” /Русе/. Домакините влязоха колебливо в мача и до почивката позволиха на русенските „железничари” да създадат няколко голови опасности. Избраниците на треньора Красен Петков коригираха играта си и поведоха в резултата в 58-ата мин. Точен за българското „Каляри” бе Ани Петков, промушил топката в съперниковата врата след удар с глава. Късметът се размина с Мартин Михайлов, на който малко не достигна да запише името си сред голмайсторите за „Калиакра”. След негов шут топката срещна гредата. Така каварненци вече в четвърти мач не познават поражението, като заемат 7-а позиция във временното класиране.




Друг от представителите на Добричка област в Трета дивизия – „Септември”, направи 1:1 при гостуването на „Бенковски”. Поради наказание на тима от Бяла, срещата се състоя в Две могили, където терена не е в най-добро състояние. Именно това спомогна за изравняване на силите между двете единайсеторки. Символичните домакини достигнаха първи до гол, а тервелчани изравниха в началото на второто полувреме чрез автогол на „Бенковски”. До края на мача футболистите на „Септември” направиха куп пропуски пред съперниковата врата и изпуснаха да прибавят три точки към актива си, като със 17 пункта са шести в подреждането. 

Тежко гостуване във Варна на „Спартак” имаха новаците в Североизточна трета лига – „Устрем” /Дончево/. Амбициозният състав на „соколите” се възползва максимално от домакинството си и надделя с 6:0.