ПФА „Добруджа“ с висока оценка от представяне на Национални празници в Пазарджик

Професионален фолклорен ансамбъл "Добруджа" получи висока оценка от представяне на Национални празници на професионалното фолклорно изкуство в Пазарджик. Това съобщи художественият ръководител на добричкия професионален ансамбъл.

ПФА „Добруджа“ с висока оценка от представяне на Национални празници в Пазарджик

Ансамбълът е получил похвала от ректора на Музикалната академия в Пловдив акад. проф. Милчо Василев и Мариян Василев, изявен хореограф и преподавател в Държавното хореографско училище.



Националните празници в Пазарджик се проведоха май месец, но през изминалата седмица 16-те художествени ръководители на професионалните ансамбли в България са се срещнали на конференция, където са получили оценка за представянето им.

По думи на Стоян Господинов преподавателят Държавното хореографско училище Мариян Василев е изразил изненадата си от представянето на ПФА „Добруджа“ на Националните празници на професионалното фолклорно изкуство в Пазарджик. Според преподавателят представянето на добричкия ансамбъл е било емоционално, пламенно, балансиран и с много добра визия.

Професионалното отношение към това, което показват прави впечатление. Представиха четири утвърдени във времето произведения на изключително художествено ниво. Чест е за мен да поднеса своите адмирации за удоволствието, което изпитах. В заключение искам да кажа, че съм оптимист като гледах представянето на фолклорни ансамбли като „Тракия“, „Пирин“, „Добруджа“, „Странджа“, Народния оркестър при БНР,  Академията за Музикално и Танцово Изкуство - Пловдив, Северняшкият ансамбъл за народни песни и танци „Иван Вълев“, но за представянето на някои от другите ансамбли съм изключително притеснен относно запазването им като регионални стожери в танцовото изкуство, е казал още Мариян Василев.

Стоян Господинов допълни, че ректорът на Музикалната академия в Пловдив акад. проф. Милчо Василев е поднесъл адмирации за оркестъра и певиците за представянето им на музикалната част ПФА „Добруджа“.

Нашият ансамбъл получи една от най-високите оценки на явяването ни в Пазарджик, каза  художественият ръководител на ПФА „Добруджа“.