Малчугани посетиха страната Екология с интерактивна технология

Детска градина №10 „Слънчице“ в Добрич приключи дейностите по проект „В страната Екология с интерактивна технология“, съобщават от там.

Малчугани посетиха страната Екология с интерактивна технология

Заложените дейности бяха с продължителност 6 месеца и се реализираха от децата и учителите, с подкрепата на родителите. Финансирането бе от Предприятието за управление на дейности по опазване на околната  среда на МОСВ в рамките на националната кампания „За чиста околна среда„ 2018 г.


Проектът имаше за цел формиране на екологична култура у децата чрез по-близък контакт с природата, обогатяване и затвърдяване на екологичните им знания с използване възможностите на интерактивните технологии.

Разнообразни и атрактивни бяха дейностите по проекта. Осигурена бе интерактивна образователна среда /интерактивна дъска и необходимите към нея устройства/ за осъществяване на иновативен образователен процес. Децата бяха включени като участници в практически дейности. В ролята на туристи те наблюдаваха различни растителни и животински видове в естествената им среда - в двора на детската градина, градския парк „Свети Георги“, местността „Дъбовете“, и събираха природни материали за изработване на екогерой на проекта. Като изследователи  заснемаха насекоми и хербаризираха растения, които подредиха в електронен албум. Като лесовъди се включиха в засаждането на храсти  под формата на лабиринт в двора на детската градина. 

Учителите разработиха интерактивни дидактични игри на екологична тематика за всички възрастови групи и за деца със СОП, чрез които да се упражняват и затвърдяват получените екологични знания на интерактивната дъска.

Родителите участваха в изработването на екогерой със събраните от децата природни материали.