Боксьорите на БК „Добрич” се отчетоха с едно трето място в лично-отборното

Заключителният втори кръг при учениците се състоя в Кърджали

Боксьорите на БК „Добрич” се отчетоха с едно трето място в лично-отборното

Срещите от II заключителен кръг на държавното лично-отборно първенство по бокс за ученици /13-14 год./ преминаха на ринга в Кърджали.



Името на БК „Добрич” в надпреварата защитаваха четирима състезатели, които за първа година мерят сили между въжетата в тази възрастова група. С най-добри изяви сред тях бе Октай Онур в кат. до 59 кг, достигнал до трето място в крайното подреждане. Добричлията стартира с две победи, а на полуфинала трябваше да кръстоса ръкавици с медалиста от европейско първенство – Искрен Михайлов от БК „Ивайло Маринов” /Вн/. След равностоен мач и размяна на удари от двете страни до последния гонг победата бе присъдена на варненеца. В по-горната категория – до 62 кг, Владимир Ценков отстъпи във Б. Благов от БК „Лаута” /Пловдив/. В ранна фаза от турнира бяха елиминирани другите двама добричлии - Онур Екнур и Нермин Демиров, излезли на ринга в кат. до 38 кг.

Треньорът в добричкия клуб Стефан Петков заяви след шампионата, че освен от Октай, е доволен от изявите и на брат му Онур, които са се стремели да изпълняват тактическите указания и да затруднят съперниците си. Той отчете също факта, че към достигане до призови места са се конкурирали 197 състезатели от 44 клуба. Наставникът се отправя в началото на следващата седмица с четирима боксьори за Плевен. Там от 14 до 18 ноември ще се състоят срещите от лично-отборното първенство за юноши /15-16 год./.